+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

Перевізники продовжують стояти у черзі на виїзді в Польщу

Два тижні тому, 10 травня, на західних КПП було впроваджено електронну систему перетину кордону вантажним транспортом. Перевізники почали заздалегідь записуватись у чергу, проте час очікування збільшується і нерідко перетин кордону переноситься на наступні дні. Про це пише видання enkorr.

Найбільш напружена ситуація спостерігається на українсько-польському кордоні. Трейдери повідомили enkorr, що їхній транспорт може чекати проїзду по кілька діб.

«Ми записували у чергу одну з наших машин наприкінці минулого тижня. Сьогодні вже середа, але вона досі не пройшла оформлення», — каже представник мережі АЗС. Співрозмовник додає, що у зворотному напрямку, в Україну, автоцистерни з пальним потрапляють набагато швидше.

«З виїздом із Польщі проблем немає, але на в’їзд усе погано», — погоджується з колегою трейдер із Києва. Минулого тижня з 15 травня з боку Польщі було розблоковано роботу пункту «Ягодин-Дорогуськ», який є основним для багатьох українських імпортерів нафтопродуктів.

Покращення ситуації з в’їздом в Україну призвело до зростання обсягів розмитнення палива. Минулого тижня, 15-21 травня, кількість дизельних автоцистерн, що перетнули польський кордон, збільшилася з 464 до 623, а газових — з 281 до 373. Але обсяги постачання нафтопродуктів через польські КПП ще не відновилися до квітневого рівня.

Учасники ринку зазначають, що для підтримання потоку нафтопродуктів через польський кордон у поточних умовах доведеться залучати більшу кількість автотранспорту. Це може призвести до зростання попиту на транспортні послуги та їх здорожчання.

«Раніше наш перевізник міг за тиждень двічі з’їздити в Польщу й повернутися назад. Зараз він у найкращому разі здійснює один круговий рейс. У такій ситуації можуть зрости тарифи. Наші перевізники поки що нічого не оголошують, але це було б логічно», — каже один з учасників ринку.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"