+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

Експорт російського дизпалива б’є усі рекорди попри санкції, – Bloomberg

Цього місяця експорт дизельного пального з Росії має досягти рекордного рівня попри санкції ЄС, які позбавили країну найбільшого ринку збуту. Дизель продається з великими знижками.

Про це йдеться в матеріалі Bloomberg, інформує Цензор.НЕТ.

За данними видання, Туреччина, Марокко та інші країни збільшили закупівлі, хоча деякі вантажі з Росії зберігаються у плавучих сховищах.Поставки дизельного пального з Росії за перші 19 днів березня склали близько 1,5 млн барелів на добу, згідно з даними Vortexa Ltd. Якщо цей показник збережеться, цього місяця спостерігатиметься найвищий експорт даних з початку 2016 року.

“Поки що у березні обсяги переробки на російських нафтопереробних заводах залишалися високими, що дозволило збільшити випуск дизельного палива”, – розповів Bloomberg Михайло Турукалов, незалежний аналітик з нафтопродуктів із США.

За його словами, виробники цілком упевнені, що зможуть продати свої обсяги покупцям – “знижки, які вони пропонують, є досить великими, і є нові ринки для палива”.

Однак бум постачання може тривати недовго. Плани завантаження ключових російських портів показують зниження у квітні порівняно з березневими графіками.

Більшість російського експорту дизельного палива поставляється до Туреччини. Серед інших імпортерів – Марокко, Бразилію, Туніс та навіть найбільший експортер нафти Саудівська Аравія.

Але також значно збільшилася кількість дизельного палива з Росії, що зберігається у плавучих сховищах, з моменту заборони імпорту в ЄС. Можливо, це ознака того, що пошук нових клієнтів є складним завданням, зазначає Bloomberg.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"