+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

Санкції ЄС не створили дефіциту нафти, а спричинили локальне перенасичення ринків

Майже повна заборона на імпорт російської нафти у Європейський Союз остаточно вдарила по нафтових доходах росії. Занепокоєння щодо того, що це дасть кремлю надприбуток для фінансування його війни в Україні, поки що не виправдані, вважають у Bloomberg.

Адміністрація США побоювалася, що санкції ЄС проти російської морської нафти, які набули чинності з 5 грудня, призведуть до стрімкого зростання цін. Особливе занепокоєння викликала заборона на надання суден і послуг, таких як страхування й фінансування російських вантажів, що переміщуються в будь-яку точку світу.

Щоб пом’якшити вплив, США запропонували обмежити ціни на російський експорт. Вантажі, придбані за ціною, нижчою від обмеження, яке в кінцевому підсумку встановлено на рівні $60/бар., буде звільнено від заборони на доставку й послуги.

Останні російські барелі спрямовано у порти Європи. москва втратила ринок на своєму порозі на понад 1,5 млн барелів на день (б/д). Схоже, вона втратить продажі ще на 500 тис. б/д до кінця року, якщо Польща з Німеччиною виконають свої зобов’язання припинити імпорт трубопроводами.

Проте ціни на нафту не злетіли, а впали. До п’ятниці, п’ятого дня заборони на імпорт, нафта Brent коштувала нижче $77/бар. і ненадовго впала нижче $76. Це на понад 14% нижче від максимумів, досягнутих у понеділок після набуття чинності санкціями.

Ціни, отримані росією за постачання сирої нафти, впали ще більше. Ключовий експортний сорт нафти Urals переходив з рук у руки трохи дорожче $40/бар. у балтійських портах країни, які залишаються найбільшим місцем збуту нафти. Це приблизно рівень, визначений як беззбитковість собівартості виробництва, і значно нижчий від обмеження ціни на рівні $60/бар., запровадженого разом із забороною на імпорт ЄС.

Збереження важливості балтійських портів росії навіть після того, як вона втратила свій європейський ринок, свідчить про нездатність країни переспрямувати нафтові потоки. Єдиний трубопровід до Китаю й російського експортного терміналу на тихоокеанському узбережжі в «козьміно» вже заповнений, і єдиний спосіб отримати постачання на останні ринки росії, що залишилися в Китаї, Індії й Туреччині, — це довгі рейси навколо Європи і через Суецький канал.

Санкції ЄС не створили дефіциту нафти, а спричинили локальне перенасичення цих ринків.

Величезний обсяг російської нафти конкурує з потоками від традиційних постачальників на Близькому Сході, і продавці повинні надавати великі знижки, щоб компенсувати високу вартість довших подорожей, необхідних для доставки вантажів із Балтики.

Уже наступного місяця кремль зіткнеться з великим ударом по надходженнях від експортного мита на сиру нафту. Виходячи з цін на нафту з середини минулого місяця, російське мито за барель цілком може впасти в січні до найнижчого рівня від миті скорочення доходів через пандемію Covid-19 на початку 2020 року.

Наразі світ справляється з переспрямуванням російської сирої нафти з Європи в Азію, і витрати, як сподіваються в західних столицях, лягають на кремль.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"