+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

Ключові країни ЄС виступають за зниження ліміту ціни на нафту з росії до $60 — Bloomberg

Країни Європейського Союзу обговорюють обмеження ціни на російську сиру нафту на рівні 60 доларів за барель, щоб допомогти досягти угоди між членами блоку і «Групою семи». Як повідомляє «Європейська правда», про це пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Перемовини в ЄС про рівень, на якому слід обмежити ціни на російську нафту, застрягли з минулого тижня. Польща і країни Балтії вимагають ціни, яка чинитиме більший тиск на доходи москви, стверджуючи, що поточні пропозиції, які впали до 62 доларів, занадто щедрі. Греція й інші країни-судноплавці наполягають на вищій ціні.

Неясно, чи всі країни в цих двох групах відкриті для домовленості про 60 доларів, але більшість із них готові, якщо цей рівень буде поєднаний з іншими вимогами, але дискусії все ще тривають.

Нова цифра все одно буде дещо вищою, ніж та, за якою зараз торгуються провідні марки російської нафти. Метою обмеження ціни — вперше запропонованого США на тлі занепокоєння, що санкції ЄС були занадто суворими, — є збереження потоку російської нафти, щоб уникнути глобального стрибка цін, одночасно обмежуючи доходи москви.

Ризик для нафтових ринків полягає в тому, що якщо верхню межу буде встановлено занадто низько, москва може реалізувати погрозу закрити видобуток, що призведе до зростання світових цін на нафту.

Цифра в 60 доларів ще не була офіційно запропонована і обговорена блоком у цілому. Посли ЄС зустрічалися в середу на регулярно запланованому щотижневому засіданні, але питання про верхню межу не стоїть на офіційному порядку денному. Будь-яка угода на рівні ЄС вимагатиме підтримки всіх країн-членів, а також підтримки G7. Один зі співрозмовників сказав, що цифра в 60 доларів вписується в діапазон G7.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"