+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

ЄС розглядає можливість запровадження верхньої межі ціни на російську нафту в $65-70

Європейський Союз у координації з країнами «Великої сімки» обговорює обмеження ціни на російську сиру нафту на рівні від $65 до $70 за барель, повідомляють у R.J. O’Brien Limited.

Посли ЄС збираються 23 листопада з метою затвердження механізму обмеження й запропонованого рівня цін. Якщо вони це зроблять, ЄС і G7 можуть оголосити рівень обмеження цін пізніше цього ж дня, кажуть джерела, знайомі з питанням.

Діапазон $65-70 значно перевищує собівартість виробництва в Росії і вище, ніж наполягали деякі країни. росія вже продає свою нафту зі знижками, тому високий ліміт може мати мінімальний вплив на торгівлю. Згідно з даними Enkorr, за останні 30 днів середнє значення ціни Urals склало $69,56 за барель, тобто російська сировина продається у межах запропонованого рівня ще до введення обмежень.

Очікується, що G7 зупиниться на цифрі в межах $65-70, зі слів окремих джерел, але кілька дипломатів ЄС сказали, що запропонований рівень є занадто високим. Для схвалення обмеження потрібна підтримка всіх держав-членів.

Обмеження ціни заборонить компаніям надавати доставку і послуги, такі як страхування, посередництво й фінансову допомогу, необхідні для транспортування російської нафти в будь-яку точку світу, якщо нафта не продається нижче від узгодженого порогу. План обмеження, яким керує G7, має подвійну мету: зберегти потік російської нафти, щоб уникнути стрибків світових цін, і водночас обмежити доходи москви.

ЄС також запропонував додати низку пільгових періодів до своєї останньої версії закону про обмеження й значно звузив штрафні санкції стосовно положень щодо доставки.

Більшість країн G7 і ЄС планують цього року припинити імпорт російської нафти. Положення щодо нафтопродуктів, включаючи обмеження на ці ціни, мають набути чинності в лютому.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"