+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

Обговорення шостого пакету санкцій для рф із забороною на нафту ще триває

Обговорення шостого пакету санкцій проти росії за війну, яку вона веде проти України, яка включала б заборону на російську нафту, триватиме сьогодні, 30 травня.

Станом на вчора, 29 травня, посли країн-членів ЄС згоди не досягли, повідомив журналістам високопоставлений європейський дипломат у неділю напередодні спеціального саміту ЄС, який відбудеться 30-31 травня у Брюсселі, передає «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні ми зібралися на засідання Комітету постійних представників, робота ще триває. Завтра ми матимемо більше ясності», — сказав він.

За словами європейського високопосадовця, нині в ЄС «намагаються знайти шлях, як застосувати заборону на нафту, яка надходить із росії».

«Я думаю, що з того, що я бачив під час засідання – тобто бажання всіх держав-членів працювати над цією забороною. Питання стосується того, як врахувати національні особливості, специфіку – деякі держави-члени більш вразливі, ніж інші через географічну ситуацію. Це дуже технічне питання, тому ми продовжимо завтра вранці», — додав він.

Раніше високопоставлений європейський дипломат повідомив агентству, що Франція, яка головує в Європейській Раді, запропонувала в шостому пакеті санкцій для росії ввести заборону на російську нафту, що доставляється морським шляхом, що складе 2/3 від усього імпорту, але не ту, що надходить трубопроводами.

Як відомо, проти заборони на нафту виступає Угорщина.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"