+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

Голова «Нафтогазу» пригрозив «газпрому» новим арбітражем

Голова правління НАК «Нафтогаз» Юрій Вітренко пригрозив російському «газпрому» новим арбітражем у разі несплати за транзит газу. Про це Вітренко написав у себе в Facebook, повідомляє УНІАН.

«Пригадується мені, що у 2019 році ми з Міллером підписали транзитний контракт з положенням «качай або плати». Тому чи подавати газ для транзиту – це право «газпрому» вирішувати. А от платити, навіть якщо не подаєш газ, – це обов’язок за контрактом. Якщо не буде оплати, виглядає так, що має бути новий арбітраж. «Можем повторить», – зазначив він.

Як відомо, напередодні компанія «Оператор ГТС України» заявила, що з 11 травня Україна зупиняє транзит газу через станцію на Луганщині, яка опинилася на тимчасово окупованій росією території. Через цей пункт здійснюється постачання третини обсягу газу в Європу. Причина зупинення – втручання окупантів у роботу станції й унеможливлення контролю за нею з боку компанії.

У «Нафтогазі» після цього заявили, що Україна більше не несе відповідальності за транспортування газу через окуповані росією території, і «газпром» було належним чином повідомлено про це.

Натомість у «газпромі» кажуть, що не бачать перепон для продовження транзиту газу через Україну в звичному режимі.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"