+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

Пальне на українських АЗС з’явиться, але буде дорожчим – Юлія Свириденко

Упродовж наступного тижня дефіцит пального в Україні буде ліквідовано, але з урахуванням його незначного здорожчання. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Вона зазначила, що оператори мають законтрактовані обсяги на території Західної Європи. І наразі вирішуються питання їх завезення на територію України.

«Дана ситуація призведе до незначного здорожчання нафтопродуктів – це пов’язано насамперед з більшою ціною логістики, через складні маршрути й використання кількох видів транспорту», — пише вона.

Як повідомлялося, на поточному тижні утворився тимчасовий відчутний дефіцит пального на АЗС в окремих регіонах України. Це відбулося внаслідок того, що протягом останніх трьох тижнів ворог завдавав нищівних ударів по паливній інфраструктурі України. Зокрема, знищено Кременчуцький нафтопереробний завод, який був основним виробником пального в Україні, а також низку великих нафтобаз операторів ринку.

Крім того, через існуюче держрегулювання цін на бензини й дизельне пальне оператори не мають змоги придбати пальне за такою ціною, яка б дала змогу торгувати за граничними цінами.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"