+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

Диверсифікація та податкова дисципліна: експерт назвав найважливіші кроки у системі нафтопродуктозабезпечення.

Директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн вважає, що на сьогоднішній день в Україні існує ціла низка механізмів державного впливу для наповнення бюджету та зниження енергетичної залежності. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Насамперед, за його словами, потрібно стимулювати внутрішнє виробництво.

«На 8 рік війни найбільший у країні нафтопереробний завод у Кременчуці завантажений менше ніж на половину. Натомість ринок на 70% залитий паливом із Росії та Білорусі. Завод на 43% належить «Нафтогазу України», ще 56% у Коломойського та Ярославського. А з олігархами у нас говорити не можна, звинуватить у зраді відразу. Путіна боїмося менше, якщо готові в нього купувати?», — пише С.Куюн.

На думку експерта, також необхідно провести акцизну реформу, відкорегувавши кошик споживання, щоб перейти від імпортного газу до вітчизняного бензину. Паралельно з цим, як зазначає експерт, необхідні мита та квоти на імпорт палива, зниження портових ставок та залізничних тарифів на альтернативні поставки нафтопродуктів з моря.

«Такий комплекс заходів, максимум, до чого може призвести, то це до подорожчання на 1 грн за рахунок більш витратної логістики (а може й ні, якщо витрати знизити). Але з усіх боків піднімається гвалт! Аааа, змова, зрада. Після вчорашньої лекції на ніч (промова Володимира Путіна — ред.) ви, як і раніше, так вважаєте? Тим часом протягом року можна знизити частку РФ і РБ до 30-40% ринку, паралельно завантаживши наші заводи, УЗ, перевалки і трубопроводи. Суцільна перемога! Але ні…», – зазначає він.

Також експерт додав, що розслідування «податкових» схем з виробництва та продажу нафтопродуктів говорять про те, що мінімум 22 млрд грн на рік йде повз бюджет акцизів та ПДВ на паливі.

«Податкове навантаження з літра проданого на заправці палива відрізняється в десятки разів. Де робота податкової?», – запитує експерт, зазначаючи, що по країні також працює близько 20 міні-НПЗ, діяльність яких не може зупинити армія держорганів.

«Вихід у нас один – ми, і лише ми маємо побудувати сильну державу. А це означає підтримувати наших виробників, платити податки (і дивитися, щоби платили інші), разом боротися з корупцією. І ось тоді буде не лише сильна армія, а й повага у світі. Ніхто за нас цього не зробить», – резюмував С.Куюн.

За даними Консалтингової групи «А-95», у 2021 р. спільно на Білорусь та Росію припало майже 5 млн т, або 62% всього українського ринку дизельного палива, 45% ринку бензину, 22% авіаційного палива та 45% ринку зрідженого газу.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"