+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

Нафта дешевшає через перспективи саміту щодо України та ядерної угоди з Іраном.

Нафта дешевшає через перспективи саміту щодо України та ядерної угоди з Іраном.

Ціни на нафту знизилися в понеділок завдяки плану президента США Джо Байдена та президента РФ Володимира Путіна провести саміт з української кризи та перспектив підписання ядерної угоди між Іраном та світовими державами протягом наступних одного-двох тижнів.

Вартість бареля травневої нафти Brent 21 лютого на 8:25 за Києвом склала $90,71 (-0,74%). Барель квітневої нафти WTI торгувався за $89,50 (-0,79%). Попередні торги з стандартів склали $91,39 і $90,21 відповідно.

Офіс президента Франції Еммануеля Макрона повідомив у понеділок, що він запропонував обом лідерам провести саміт із «безпеки та стратегічної стабільності в Європі». Білий дім заявив, що Байден погодився на зустріч «у принципі», але «якщо не відбудеться вторгнення».

У січні ринки нафти минулого місяця були стривожені тим, що російське вторгнення в Україну може порушити постачання сирої нафти, проте зростання цін було обмежено можливістю повернення на ринок понад 1 млн барелів іранської нафти на добу.

Високопоставлений представник Європейського Союзу заявив минулої п’ятниці, що угода щодо відновлення ядерної угоди Ірану від 2015 року «дуже близька».

Аналітики відзначають, що ринок залишається напруженим і будь-яке додавання нафти допоможе, але ціни залишаться волатильними в найближчому майбутньому, оскільки іранська нафта, ймовірно, повернеться лише наприкінці цього року.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"