+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

Акціонери «Укрнафти» не ухвалили рішень щодо розділу активів та спірного газу – ЗМІ.

Акціонери «Укрнафти» не ухвалили рішень щодо розділу активів та спірного газу – ЗМІ.

Збори акціонерів «Укрнафти» у четвер не ухвалили жодних рішень з питань розподілу активів та спірного газу, повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» один із учасників зборів.

За його словами, із важливих пунктів порядку денного акціонери лише схвалили рішення оновити наглядову раду.

Як стало відомо, зміни торкнулися лише двох представників від «Нафтогазу». Зокрема, замість Ярослава Теклюка та Поліни Загнітко були призначені Артем Петрощук та Максим Вітік.

Як повідомлялося, порядок денний зборів «Укрнафти» на 17 лютого допускав початок процесу розподілу активів з НАК «Нафтогаз України». Зокрема, частину активів «Укрнафти» планується передати до статутного капіталу створеного нею ТОВ «Нафта-Актив» з наступним викупом Littop Enterprises Limited 34% частки в ТОВ, Bridgemont Ventures Limited – 34%, Bordo Management Limited – 32%, а також викупом «Укрнафтою» всіх своїх акцій у вищезгаданих трьох кіпрських компаній.

Крім того, акціонерам «Укрнафти» у рамках процесу розподілу активів пропонувалося врегулювати суперечку з «Нафтогазом» щодо видобутого компанією газу в 2007-2013 рр. укладанням мирової угоди у рамках судової справи №910/3660/18.

Акціонерам на пропозицію «Нафтогазу» також пропонували переобрати наглядову раду та внести зміни до статуту компанії. Міноритарні акціонери перед зборами внесли нові кандидатури для голосування.

«Нафтогаз» ще у лютому 2021 року направив наглядовій раді «Укрнафти» повідомлення про необхідність розпочати вивчення та розгляд питання поділу її активів за бізнес-напрямами з міноритарними акціонерами. Проте, представник міноритаріїв Ігор Коломойський в інтерв’ю «Українській правді» днями повідомив, що це питання поставлене на паузу.

«Укрнафта» володіє 85 спеціальними дозволами на видобуток вуглеводнів, на її балансі перебуває 1809 нафтових та 153 газових свердловин. Компанії належить 537 АЗС. НАК «Нафтогаз України» належить 50%+1 акція «Укрнафти», групі компаній, пов’язаних з Ігорем Коломойським та іншими колишніми акціонерами ПриватБанку, – близько 42% акцій. Зокрема, Littop та Bridgemont належить по 13,605% акцій «Укрнафти», Bordo – 12,8909% акцій.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"