+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

“Укртранснафта” не отримала заявок для запуску “труби”.

АТ «Укртранснафта» не отримало заявок від потенційних замовників транспортування для запуску української ділянки магістрального нафтопродуктопроводу Самара – Західний напрямок (СЗН).

“Укртранснафта” не отримала жодної заявки від потенційних замовників послуг з транспортування дизельного палива українською частиною нафтопродуктопроводу “Самара – Західний напрямок”, – повідомляється у відповіді компанії на запит агентства “Інтерфакс-Україна”.

Водночас «Укртранснафта» ще до оприлюднення у середині грудня 2021 року оголошення про пошук замовників на транспортування СЗН мала комерційні пропозиції від двох трейдингових структур.

«Основною умовою співпраці з АТ «Укртранснафта» вони вказали на відміну урядом спеціального мита, встановленого на транспортування дизпалива нафтопродуктопроводом. Враховуючи продовження Кабінетом міністрів України дії спеціального мита до 31 грудня 2022 року, співпраця з цими трейдинговими компаніями поки що неможлива», — зазначили в «Укртранснафті».

Ділянка нафтопродуктопроводу СЗН протяжністю близько 1,1 тис. км призначена для прокачування дизельного палива з РФ та Білорусі як для внутрішніх потреб України, так і для транзиту до Європи, зокрема, до Угорщини. Проектна потужність магістралі – 3,5 млн. тонн на рік.

Трубопровід збудований за часів СРСР і після проголошення незалежності України мав перейти у власність держави на підставі правонаступництва як магістральний. Водночас, структура російської «Транснафти» не передала його у власність України.

Українська ділянка СЗН довгий час належала ТОВ «Прикарпатзахідтранс» (Рівне), але в результаті судових розглядів була повернута у власність держави на початку 2021 року.

Переможцем конкурсу на керуючого активами української ділянки нафтопродуктопроводу стала «Укртранснафта», яка у вересні 2021 року отримала всі необхідні документи для експлуатації української гілки СЗН та підтвердила готовність відновити його роботу.

“Укртранснафта”, 100% акцій якої перебувають в управлінні НАК “Нафтогаз України”, є оператором нафтотранспортної системи країни.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"