+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

Спецмито на «трубопровідний» дизель буде продовжено.

Спецмито на «трубопровідний» дизель буде продовжено.

Дію спеціального 4%-ого мита на імпорт російського дизельного пального, що постачається трубопровідним транспортом, буде пролонговано. Про це повідомляє enkorr.

«Спецмито буде продовжено», – сказав нардеп, який побажав не називати свого імені.

Він також повідомив, що зараз у комітеті розглядається питання запровадження спеціального мита на всі види енергоресурсів із Росії, включаючи нафтопродукти, вугілля й електроенергію.

Пролонгація спеціального мита автоматично означає, що нафтопродуктопровід «Прикарпатзахідтранс» не зможе відновити роботу, оскільки за нинішніх цін на дизпальне спецмито перевищує $30/т, і це робить продукт, що постачається, неконкурентоспроможним.

Тим часом, за наявними журналістам даними, влада України веде перемовини з національною нафтовою компанією Азербайджану SOCAR про залучення її до проекту постачань російського ДП нафтопродуктопроводом, обіцяючи скасувати спецмито у разі реалізації проекту.

Зокрема, відомо про зустріч Володимира Зеленського із головою Азербайджану Ільхамом Алієвим під час нещодавнього європейського візиту українського президента у рамках питань безпеки. За підсумками розмови Київ із неофіційним візитом відвідав міністр економіки республіки Мікаіл Джаббаров. Очікується, що найближчим часом в Україну також прибуде делегація SOCAR, у складі якої мають бути два віце-президенти компанії.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"