+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

Для НПЗ не існує єдиної дорожньої карти щодо досягнення низьковуглецевого майбутнього.

Світові нафтопереробні підприємства не зможуть наслідувати єдину дорожню карту зі зниження викидів вуглецю. Кожен регіон застосовуватиме свій власний підхід, заявили керівники енергетичних компаній на конференції в Х’юстоні, пише Reuters.

Нафтопереробники можуть опинитися серед найбільш постраждалих сторін від переходу галузі на чистіше паливо. Цей процес супроводжуватиметься зростанням витрат на контроль викидів та зниженням попиту на моторне паливо у міру того, як дедалі більше автомобілів отримають електричний привід.

“Нам потрібна унікальна дорожня карта, заснована на особливостях нашого регіону”, – сказав Анібор Крагха, виконавчий секретар Африканської асоціації нафтопереробників та дистриб’юторів під час Всесвітнього нафтового конгресу.

За його словами, на африканські НПЗ припадають набагато менші обсяги викиду парникових газів, ніж на нафтопереробні заводи у Сполучених Штатах та Європі.

“Не існує універсального рішення для всіх”, – погодився Марк Нельсон, виконавчий віце-президент Chevron Corp та голова підрозділу переробки та збуту хімікатів.

За його словами, у майбутньому НПЗ мають бути спроектовані таким чином, щоб виробляти паливо з рослин, тваринних жирів та переробленого пластику, а також використовувати процес переробки сирої нафти в бензин та дизельне паливо.

За словами Габріеля Сабо, виконавчого віце-президента з переробки нафти та газу угорської нафтогазової компанії MOL Europe, посилення дигіталізації НПЗ може призвести до скорочення кількості обслуговуючого персоналу на галузевих підприємствах.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"