+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

ОПЕК + побоюється падіння цін через Omicron і зважує свою політику видобутку.

ОПЕК + побоюється падіння цін через Omicron і зважує свою політику видобутку.

ОПЕК і її союзники вирішують, чи випускати більше нафти на ринок або обмежувати поставки в січні на тлі різких коливань цін на сиру нафту, викликаних вивільненням стратегічної нафти в США і побоювань з приводу нового варіанту коронавірусу – Omicron. Про це передає Investing.com.

Ціни на нафту марки Brent впали приблизно до $ 70 / барр. в порівнянні з жовтневими 3-річними максимумами, що перевищують $ 86 / бар.. У листопаді ціни на нафту показали найбільше щомісячне зниження з початку пандемії COVID-19, оскільки варіант Omicron викликав побоювання з приводу перенасичення нафтою.

Група ОПЕК + не згодна з вимогами США про збільшення нафтовидобутку для підтримки світової економіки. Вхідні в альянс виробники заявили, що не хочуть перешкоджати крихкому відновленню енергетики через новий надлишок пропозиції.

Росія і Саудівська Аравія, найбільші виробники ОПЕК +, перед засіданнями на цьому тижні заявили, що немає необхідності в різкій реакції на Omicron і розкриття стратегічних нафтових резервів (SPR). Ірак заявив, що ОПЕК + розширить існуючу політику видобутку в короткостроковій перспективі.

З серпня група збільшує світову пропозицію на 400 тис. б / д, поступово зменшуючи рекордні скорочення, узгоджені в 2020 році, коли попит на паливо обрушився через пандемію.

Експерти ОПЕК + написали у звіті, розглянутому Reuters, що вплив Omicron ще не є ясним, хоча багато країн вже вводили блокування і інші обмеження.

Ще до появи побоювань з приводу Omicron ОПЕК + зважувала наслідки заяви США та інших великих споживачів про нафту з SPR для стримування цін на енергоносії.

ОПЕК + прогнозує профіцит сировини в 3 млн б / д в I кварталі 2022 роки після випуску резервів, в порівнянні з попереднім прогнозом в 2,3 млн б / д. Однак в звіті говориться, що вплив такого випуску буде приглушеним, тому що деякі країни зробили його добровільним, а його тривалість була невизначеною.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"