+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

Нафта дешевшає: Китай має намір розкрити стратегічні запаси сировини.

Нафта дешевшає: Китай має намір розкрити стратегічні запаси сировини.

Ціни на нафту знижуються, посилюючи обвал котирувань, що стався напередодні. Китай заявив, що збирається розкрити резервні запаси сировини після повідомлення Reuters про те, що Сполучені Штати просять великих споживачів розглянути можливість скоординованого вивільнення нафти із запасів для зниження цін.

Заява адміністрації США шокувало ринки і викликана тим, що інфляційний тиск, до якого частково призвело різке зростання цін на енергоносії, провокує політичну реакцію, оскільки світ швидко відновлюється після найбільшої кризи охорони здоров’я за сторіччя.

Вартість бареля січневої нафти Brent 18 листопада до 8:50 за Києвом склала $ 79,91 (-0,46%). Барель січневої нафти WTI торгувався по $ 76,92 (-0,72%).

Минулого місяця ціни досягли 7-річного максимуму, так як ринок зосередився на швидкому зростанні попиту, який супроводжувався зняттям карантинних обмежень та відновленням економіки на тлі повільного збільшення пропозиції з боку групи ОПЕК +.

Сполучені Штати і союзники координували вивільнення стратегічних запасів нафти і раніше, наприклад, в 2011 році під час війни в Лівії.

Але нинішня пропозиція Байдена – це безпрецедентний виклик для ОПЕК, картелю, який впливав на ціни на нафту більше п’яти десятиліть, оскільки в ньому бере участь Китай, найбільший імпортер нафти в світі.

Управління державних резервів Китаю заявило, що працює над вивільненням запасів сирої нафти, але відмовилося коментувати запит США.

Офіційний представник Міністерства промисловості Японії сказав, що Сполучені Штати звернулися до Токіо з проханням про співпрацю в боротьбі з підвищенням цін на нафту, але не зміг підтвердити, чи включає запит узгоджене вивільнення запасів. Згідно із законом, Японія не може використовувати резерви для зниження цін, сказав чиновник.

Офіційний представник Південної Кореї підтвердив, що Сполучені Штати попросили Сеул вивільнити частину резервних запасів нафти.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"