+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

ОПЕК не дотримується своїх зобов’язань щодо збільшення нафтовидобутку.

ОПЕК не дотримується своїх зобов’язань щодо збільшення нафтовидобутку.

У жовтні 2021 року всупереч вимогам США та інших найбільших споживачів нафти ОПЕК не виконала свої виробничі плани. Про це передає oilcapital з посиланням на звіт нафтового картелю.

Видобуток нафти ОПЕК за звітний період виросла на 0,22 млн б / д до рівня вересня – до 27,45 млн б / д. При цьому організація перевиконала свої зобов’язання за угодою ОПЕК + на 21%, скоротивши видобуток до бази відліку коригувань виробництва майже на 600 тис. б / д понад необхідний обсяг.

«Загальний видобуток нафти 13-ти країн ОПЕК в жовтні склав 27,45 млн б / д, що на 0,22 млн б / д вище попереднього місяця. Найбільше видобуток зріс в Саудівській Аравії, Венесуелі, ОАЕ і Кувейті, в той час як найпомітніше він скоротився в Нігерії, Габоні і Екваторіальній Гвінеї», – наголошується в документі.

По відношенню до жовтня 2018 року який є базою відліку в угоді щодо обмеження видобутку нафти групи ОПЕК +, організація скоротила видобуток на 3,5 млн б / д, що перевищує зобов’язання 10 країн, що беруть участь в угоді альянсу, на 595 тис. б / д. В результаті ОПЕК виконала угоду на 121%.

Зараз альянс щомісяця нарощує видобуток на 400 тис. б / д. При цьому на тлі досить високих цін на нафту, що закріпилися вище $ 80 / барр., найбільші імпортери, включаючи США, закликають групу ОПЕК + інтенсивніше нарощувати поставки сировини. Однак альянс зберігає раніше затверджений курс, хоча б тому, що багато учасників групи не можуть наростити видобуток до дозволеного їм рівня. Складнощі, зокрема, виникали у Нігерії, Габону, Екваторіальної Гвінеї та Конго.

Нижче дозволеного рівня в жовтні добувала і Саудівська Аравія, до якої керівництво США безпосередньо зверталося з проханням стабілізувати ціни, пов’язуючи з цим подорожчання бензину в країні. Королівство перевиконало свої зобов’язання за угодою ОПЕК + на 4%.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"