+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

В ОПЕК + закликали зберігати обережність при збільшенні видобутку нафти.

В ОПЕК + закликали зберігати обережність при збільшенні видобутку нафти.

Ряд членів ОПЕК + на чолі з Саудівською Аравією наголошують на необхідності зберігати обережний підхід в питанні темпів нарощування видобутку нафти, оскільки криза на ринку може бути пройдена не до кінця, повідомляє агентство Блумберг.

Так, міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдель Азіз бен Сальман в інтерв’ю агентству заявив, що завдання ОПЕК + повністю ще не виконане. «Нам потрібно бути обережними. Криза стримана, але зовсім не обов’язково пройдена до кінця», – сказав він.

Позицію бен Сальмана підтримали міністр нафти Нігерії Тіміпре Сілва і глава міненерго Азербайджану Парвіз Шахбазов. В інтерв’ю агентству вони відзначили, що поточні темпи нарощування видобутку нафти ОПЕК + на 400 тисяч барелів на добу щомісяця відповідають ситуації, що склалася, оскільки світова економіка продовжує відновлюватися від наслідків пандемії COVID-19.

Як повідомив бен Сальман, підтверджуючи свій обережний підхід, більш інтенсивне зростання видобутку нафти навряд чи здатне зараз вирішити проблему із зростанням цін на газ в Європі і Азії або подорожчанням бензину в США. Він нагадав, що додатковий попит через перехід генеруючих електроенергію підприємств з газу на нафту може скласти 500-600 тисяч барелів на добу (або не більше 0,5% світового споживання) за умови, що зима буде холодною.

Крім того, підкреслив міністр, є ризик повернення світових комерційних запасів нафти до значного зростання в 2022 році, оскільки транспортний сектор все ще обмежений. «Ми не сприймаємо речі як належне, коронавірус все ще тут. Якщо зробити зараз більше, ніж потрібно, можна лише посилити проблему», – уклав він.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"