+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

НАУ поінформувала уряд про роботу 450 нелегальних АЗС.

На сьогоднішній день 448 автозаправних станцій в Україні нехтують дотриманням законодавства і створюють небезпеку для оточуючих. Про це повідомляють в прес-службі Нафтогазової асоціації України (НАУ) з посиланням на власний моніторинг.

У профільному об’єднанні встановили, що 182 АЗС працюють без відповідних ліцензій. Разом з тим ще 266 заправок (в основному блокові, контейнерні та модульні) нехтують дотриманням законодавства, чим створюють небезпеку для життя і здоров’я людей, а також навколишньої інфраструктури. Однак з причин, невідомих асоціації, частина з цих об’єктів отримала ліцензії.

Такі АЗС, як відзначають експерти НАУ, не інвестують у виконання законодавчих вимог з будівництва, безпеки праці, екології, санітарних та інших норм. Вони спотворюють добросовісну конкуренцію на паливному ринку, призводять до недоотримання податків до державного та місцевих бюджетів.

У НАУ відзначили, що про існуючі грубі порушення на роздрібному ринку палива в офіційному зверненні був проінформований прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Також йому було передано список порушників.

«Ми впевнені, що роботу з припинення незаконної діяльності на ринку палива потрібно системно і регулярно продовжувати. Нафтогазова асоціація звертається до пана прем’єра з проханням дати доручення всім уповноваженим органам провести перевірки цих об’єктів роздрібної торгівлі паливом на предмет дотримання чинного законодавства і за результатами перевірок вжити передбачених законодавством заходів, застосувати санкції з метою припинення незаконної діяльності таких об’єктів», – заявила президент нафтогазової асоціації Неля Привалова.

Ліквідація нелегального обороту палива, на її думку, дозволить забезпечити рівні умови ведення бізнесу, знизити ціни для споживачів, сприятиме розвитку галузі, підвищенню надходжень бюджет.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"