+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

Мінінфраструктури має намір налагодити виробництво в Україні водневих автомобілів.

Міністерство інфраструктури має намір створити умови для імпорту водневих автомобілів, а також налагодити їх виробництво в Україні.

Про це йдеться в проекті наказу «Про затвердження змін до Порядку затвердження конструкції транспортних засобів, їх частин та обладнання», передає «Бізнес.Цензор».

Як повідомляє прес-служба відомства, на сьогоднішній момент в Україні відсутні вимоги до водневого транспорту. Йдеться про електричні транспортні засоби на водневих паливних елементах, які працюють на стиснутому водні. Документ поліпшить нормативно-правову базу галузі.

«Автомобілі, що працюють на водні, не завдають шкоди довкіллю, адже мають нульовий рівень викидів вуглецю. Збільшення кількості таких транспортних засобів знизить рівень негативного впливу на навколишнє середовище», – йдеться в повідомленні.

Крім того, документом передбачається відстрочка до 1 січня 2025 року деяких вимог правил Європейської економічної комісії ООН, зокрема щодо ременів безпеки, пристроїв освітлення та світлової сигналізації, дзеркал заднього виду.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"