+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

Китай приніс в жертву своїх, щоб стримати ціни на нафту.

Китай приніс в жертву своїх, щоб стримати ціни на нафту.

Китай, найбільший імпортер енергоносіїв в світі, збільшив закупівлі нафти в червні незважаючи на зростаючі ціни. Накопичені в минулому році запаси в комерційних нафтосховищах знижуються. Пекін намагається збалансувати попит і пропозицію на внутрішньому ринку і підвищити рентабельність переробки. Влада чинить тиск на незалежні нафтопереробні компанії з метою скоротити попит на імпортну сировину в найближчі місяці і стримати зростання світових цін на нафту.

За неофіційними даними, наданими компанією OilX, імпорт нафти в Китай в червні збільшився на 8,81% в порівнянні з місяцем раніше, досягнувши 10,54 млн бар. / добу. Однак по відношенню до червня 2020 року, поставки в країну знизилися на 2,45 млн бар. / добу. OilX є провайдером аналітичної інформації в сфері енергетики, яка відрізняється високим ступенем кореляції з офіційними статистичними даними.

Дані про стратегічні і комерційні запаси нафти Пекін не надає.

За оцінкою експертів, в 2020 році китайські сховища заповнювалися швидкими темпами – в середньому 1,29 млн бар. / добу. Таким чином, в минулому році стратегічні і комерційні запаси Китаю збільшилися приблизно на 65 млн т нафти. Західні новинні агентства неодноразово повідомляли про швидке заповнення сховищ, що повинно було змусити китайські компанії скоротити імпорт.

Однак в Китаї випереджаючими темпами будувалися нові сховища, в яких накопичувалася вся зайва нафта.

Крім того, в Китаї швидко зростає переробка, оскільки в країні будуються нові нафтопереробні та нафтохімічні комплекси. Згідно з прогнозом економічного і технологічного дослідницького інституту при СNPC, нафтопереробні потужності країни до 2025 року збільшаться до 20 млн бар. / добу. В кінці 2020 року цей показник становив 17,5 млн бар. / добу. Зараз в Китаї будуються чотири нафтохімічних комплекси, які здатні переробляти 1,4 млн бар. / добу., що перевищує потужність всіх НПЗ Великобританії.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"