+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

Міненерго приєдналося до Європейського альянсу чистого водню.

Міністерство енергетики України оголосило про вступ до Європейського Союзу чистого водню для координації зусиль в контексті розвитку водневої енергетики.

«Європейська комісія визначила Україну одним із пріоритетних партнерів в майбутньої водневої економіки Євросоюзу. Тому членство в Європейському альянсі чистого водню допоможе активізувати нашу роботу з пошуку потенційних партнерів для реалізації проектів з виробництва, транспортування, накопичення і споживання водню», – цитується заступник міністра енергетики Ярослав Демченков в релізі міністерства, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, Міненерго важливо проводити консультації з широким колом країн і компаній, які розвивають водневу енергетику в Європі.

Єврокомісія 8 липня 2020 року опублікувала «Водневу стратегію для кліматично нейтральної Європи» і заснувала Європейський альянс чистого водню, до складу якого, зокрема, увійшли національні енергетичні та транснаціональні компанії, науково-дослідні установи, Європейський інвестиційний банк.

Серед ключових завдань альянсу – залучення інвестицій і забезпечення попиту на водень шляхом реалізації проектів по декарбонізації енергоємних галузей промисловості.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"