+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

БНК не підтверджує номінації для А-95 на червень.

БНК не підтверджує номінації для А-95 на червень.

Білоруська нафтова компанія поки не підтверджує постачання бензину марки А-95 для українських контрагентів на червень. Про це повідомляє enkorr з посиланням на свої джерела серед власників терм-контрактів на постачання бензину від БНК.

«Сьогодні нам сказали, що постачань А-95 не буде зовсім. Тим часом буде поставлено повний обсяг А-92», – сказав співрозмовник enkorr, який побажав залишитися невідомим.

За його словами, причини такого рішення невідомі.

«Ми продовжуємо перемовини. За нашими даними, Мозирський завод залито бензином», – повідомив другий респондент на умовах анонімності. Він вважає, що в разі повної відмови від своїх контрактних зобов’язань репутації надійного постачальника БНК буде завдано нищівного удару.

«Ми розуміємо, що ремонт, що обсяги може бути урізано, але щоб узагалі закрити відвантаження і повідомити про це за три дні до кінця місяця – це неприпустимо з будь-якої точки зору. У наступному році з ними просто ніхто не підпишеться», – запевняє співрозмовник enkorr, вважаючи, що такий демарш може стати приводом для введення обмежувальних заходів щодо постачань із Білорусі.

У Консалтинговій групі «А-95» вважають, що в разі припинення постачань бензину А-95 з Білорусі на ринку може утворитися дефіцит. За даними групи, середньомісячні постачання білоруського А-95 у 2021 році дорівнювали 55 тис. т, що становить близько 50% ринку цієї марки.

«Брак 50% постачань не може минути для ринку безслідно. Частково можна перекритися за рахунок Литви, але малоймовірно, що завод зможе постачити більше 10-15 тис. т. Можна імпортувати морем, але таких постачань давно ніхто не робив, невідома технічна змога оперативно прийняти і вивантажити такий обсяг», – прокоментував директор «А-95» Сергій Куюн.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"