+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

SOCAR очікує нафту по $ 80 / барр. в цьому і по $ 100 в наступному році – Bloomberg.

SOCAR очікує нафту по $ 80 / барр. в цьому і по $ 100 в наступному році – Bloomberg.

У поточному році світові ціни на нафту досягнуть $ 80 / бар., оскільки попит знову зростає, а виробники не зможуть швидко відповісти достатньою пропозицією. Про це передає Bloomberg з посиланням на інтерв’ю топ-менеджера компанії Socar Trading SA.

Хаял Ахмедзаде, головний торговий директор Socar, сказав, що надлишок запасів нафти, що утворився через пандемію в 2020 році, буде повністю вичерпаний до літа. У той же час стрімко зростаючі ціни на сталь, яка використовується для виробництва труб, колодязів та фітингів, а також висока вартість капіталу для галузевих виробників будуть перешкоджати значущій реакції з боку пропозиції.

«Я не здивуюся, якщо ми побачимо нафту по $ 80 / барр. цього літа або до кінця року і вище $ 100 / барр. в наступні 18-24 місяців», – заявив Ахмедзаде в своєму інтерв’ю.

За його очікуванням, Організація країн-експортерів нафти і її союзники, в яку входить РФ, домовляться про пом’якшення скорочення нафтовидобутку і скоро повернуться до перекачування сировини на повну потужність. Але навіть цього, на думку топ-менеджера SOCAR, буде недостатньо.

Біди виробників посилює зростаюча вартість запозичень, оскільки банки встановлюють більш високі ставки по кредитах на видобуток «брудної» нафти.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"