+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

У 2021 році Білорусь зробить акцент на морських поставках нафти через Україну.

У 2021 році Білорусь зробить акцент на морських поставках нафти через Україну.

Москва і Мінськ погодили умови поставок російської нафти на НПЗ у Мозирі та Новополоцьку в наступному році. Разом з тим Білорусь продовжить купувати сировину у альтернативних постачальників по морю. При цьому акцент буде зроблений на поставках південним напрямком, через Україну, передає tut.by.

У 2020 році Білорусь відновила поставки морської нафти через відсутність імпорту від великих російських компаній в I кварталі у зв’язку з розбіжностями за ціною. Концерн «Белнефтехим» здійснював альтернативний імпорт з Норвегії, Саудівської Аравії, Азербайджану та США через порти Литви і України.

За словами джерел TUT.BY, в наступному році придбання танкерної нафти буде продовжено. Тільки фокус зроблять на поставку сировини через Україну на Мозирський НПЗ, оскільки «логістика краще, ніж через Клайпеду на “Нафтан”», відзначають співрозмовники. Обсяг залишиться колишній – один танкер в місяць.

БНК вже номінувала один танкер на першу декаду січня 2021 року повідомив генеральний директор «Укртранснафти» Микола Гавриленко в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"