+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

Відновлення роботи Лисичанського НПЗ малоймовірно – експерт.

Відновлення роботи Лисичанського НПЗ малоймовірно – експерт.

Відновлення роботи Лисичанського нафтопереробного заводу, який було законсервовано в 2012 році, малоймовірно, а заяву Віктора Медведчука можна розцінювати тільки як передвиборну агітацію. Таку думку в Facebook висловив директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн.

На думку експерта, геополітична ситуація і технічний стан заводу не дозволять відновити роботу заводу до серпня 2021 р., як анонсував голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук.

«Для початку подивимося, як усе працює сьогодні. Росія побудувала відмінну позицію: вона відправляє в Україну не нафту, а нафтопродукти, тим самим завантажуючи свої заводи. Частка російського дизеля і скрапленого газу на нашому ринку досягає 40%, а ціни його продажу вищі, ніж дає будь-який інший канал реалізації цієї продукції. Так навіщо росіянам рубати такий чудовий бізнес, адже очевидно, що продукція Лисичанського заводу насамперед ударить по російському імпорту?» – зазначає С. Куюн.

Він вважає, що якщо навіть вийде домовитися з Росією, то перше, з чим доведеться зіткнутися, – це з обладнанням, яке простояло 8 років.

І завод не просто стояв, у 2014 році там ішли бої, і один зі снарядів навіть влучив у резервуар, була пожежа. Відновити таке господарство – це десятки, якщо не сотні мільйонів доларів. І якщо для НПЗ все обійшлося, то для енергосистеми регіону військові дії не пройшли непомітно, потужностей для забезпечення такого потужного підприємства немає, кажуть місцеві фахівці», – пише експерт.

Крім того, за словами С. Куюна, розміщувати величезні обсяги палива доведеться винятково в Україні, де логістично завод розташований вкрай невдало.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"