+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

Глобальні і локальні еталонні сорти нафти торгуються переважно в мінусі.

Глобальні і локальні еталонні сорти нафти торгуються переважно в мінусі.

Ціни на світові та регіональні еталонні сорти нафти переважно знижуються на побоюваннях надлишкової пропозиції. Про це свідчать дані Oil Price Live.

Найбільше падіння вартості демонструє російська нафта Urals, яка протягом місяця торгувалася з премією по відношенню до північноморської еталонної суміші Brent. Зниження поставок нафти в рамках реалізації угоди ОПЕК + призвело до дефіциту кислих і середньо-кислих сортів чорного золота, основними постачальниками якого є країни Перської затоки і РФ. Крім того, така нафта поставлялася на ринки Іраном і Венесуелою, які потрапили під санкції США.

Здорожчення Urals призвело до того, що нафтопереробники знайшли альтернативних постачальників в Африці і Латинській Америці.

Канадська бітумінозна нафта WCS дешевшає на тлі скорочення кредитування програм по розширенню її видобутку, а також через дефіцит транспортних потужностей – під тиском екологів в країні були прийняті норми, які унеможливлюють будівництво нових трубопроводів.

Західно-техаська суміш WTI дешевшає всупереч надіям на затвердження пакету заходів з підтримки економіки США, яка постраждала від пандемії COVID-19, вартістю $ 1 трлн. Зазвичай потужні фінансові вливання в економіку провокують зростання інфляції і ослаблення долара США, що стимулює покупку нафти інвесторами, що використовують альтернативну валюту. Однак зростання захворюваності коронавірусом в Сполучених Штатах і за їх межами зміцнює побоювання часткового відновлення карантинного режиму, що сповільнить або повністю зупинить процес відновлення попиту на паливо.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"