+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

WSJ: в США і країнах Європи відмовляються від саудівської нафти.

WSJ: в США і країнах Європи відмовляються від саудівської нафти.

Велика частина нафтопереробних заводів в Європі і США відмовляються купувати у Саудівській Аравії додаткові обсяги нафти за зниженими цінами. Як пише в четвер газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела, Російська Федерація при цьому змогла перенаправити свої сировинні поставки в Китай: там попит поступово відновлюється. Як повідомив виданню співрозмовники з числа саудівських офіційних осіб і представників бізнесу, в світлі зниження попиту на нафту в країнах Європи і США Ер-Ріяду досить складно знайти нових покупців своєї сировини на цих ринках.

При цьому покупці нафти почали стикатися з проблемою нестачі сховищ: їм стало складніше купувати додаткові обсяги. «Скорочення цін Саудівською Аравією було направлено безпосередньо на завоювання російської частки ринку, особливо в деяких країнах Європи. Однак, як відзначають трейдери, Росії вдалося перенаправити європейські поставки в Китай, де попит повільно відновлюється », – пише видання.

Крім цього в тексті йдеться про те, що попит на саудівську нафту знизився на тлі поширення коронавіруса також в Індії. Як випливає з даних газети, компанії королівства будуть ще сильніше знижувати ціни на нафту в квітні, щоб «зберегти конкурентоспроможність» на ринках Європи.

Також, зазначає видання, знизився попит і на нафту, що видобувається в Об’єднаних Арабських Еміратах.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"