+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

SOCAR’у не сподобався Одеський НПЗ. ОПЗ під питанням.

SOCAR’у не сподобався Одеський НПЗ. ОПЗ під питанням.

Азербайджанська державна компанія SOCAR не виявила інтересу до проекту відновлення Одеського нафтопереробного заводу (ОНПЗ), який їй був запропонований українською владою. Про це повідомило кілька джерел в галузі, знайомих з предметом обговорення. Дане питання обговорювалося в ході приїзду глави SOCAR Ровнага Абдуллаєва в Україну в кінці січня 2020 року. Тоді українська сторона організувала для делегації азербайджанської компанії візити на Одеський припортовий завод (ОПЗ), який широко висвітлювався в ЗМІ, і на Одеський НПЗ, про візит на який не повідомлялося. Відвідування об’єктів пройшли за безпосередньої участі Андрія Богдана, на той момент обіймав посаду глави Офісу Президента України.

«Після візиту на НПЗ було прийнято рішення організувати приїзд технічних фахівців з Баку. Вони згодом дали негативний висновок, проект «Сокар» не цікавий», – повідомило джерело, знайоме з ситуацією.

Інша ситуація з Одеським припортовим заводом. «За ОПЗ інтерес є, спочатку спробують давальницьку переробку, в подальшому, можливо, візьмуть участь в приватизації об’єкта». Побічно інтерес SOCAR до роботи з ОПЗ підтвердив заступник директора підприємства Микола Щурик, оприлюднивши напередодні список з восьми компаній, які направили заводу свої пропозиції по переробці газу на давальницьких умовах. Однією з таких компаній стало ТОВ «ТД Сокар Україна».

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"