+38 (098) 000 08 81 / +38 (050) 767 43 03

info@ukrnaftacom.com

Час роботи:

08:00 - 21:00

Blog

ОПЕК збирає екстрене засідання через китайський вірус.

ОПЕК збирає екстрене засідання через китайський вірус.

Країни ОПЕК спішно готують екстрене засідання у зв’язку зі спалахом коронавіруса в Китаї, через який ціни на нафту обвалилися на 10% за тиждень.Зустріч, щоб обговорити заходи щодо стабілізації ринку «чорного золота», може відбутися в «найближчими днями», заявив Algerie Presse Service міністр енергетики Алжиру Мухаммед Аркаба.

Ту ж інформацію Bloomberg підтвердило джерело серед делегатів картелю. За його словами, зустріч може пройти вже на початку наступного тижня. На даний момент ведуться неформальні переговори, сказало інше джерело агентства. ОПЕК хоче продовжити угоду по скороченню видобутку нафти принаймні до червня, розповіли Reuters джерела в картелі. Крім того, можливе і збільшення квот – тобто додаткове скорочення виробництва, якщо в цьому виникне необхідність.

Каменем спотикання знову стане позиція Росії, яка хотіла б вийти з угоди ОПЕК +. Втім, якщо нафта продовжить торгуватися нижче 60 доларів за барель, Москві доведеться залишитися, прокоментувало Reuters джерело, знайоме з позицією РФ.

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
"